معرفی :

این مؤسسه در سال 1383 در شهر مقدس قم به همت شماری از فضلا و اساتید حوزه و دانشگاه و دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی با هدف تبیین و گسترش معارف و آموزه های بالنده مهدویت در سطح داخلی و بین المللی، بنیان نهاده شد. این مؤسسه، مجموعه ای مستقل و غیرانتفاعی است که با رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران، اهداف و برنامه های زیر را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است:

  1. تبیین، تعمیق و گسترش فرهنگ مهدوی
  2. اجرای امور پژوهشی، آموزشی، هنری، رسانه ای و تبلیغی در جهت تحقق جامعه مهدوی
  3. تربیت پژوهندگان و مبلغان ورزیده در زمینه مهدویت
  4. پاسخ به نیازهای فکری و اعتقادی گروه های مختلف جامعه، به ویژه نسل جوان و حوزه و دانشگاه
  5. پاسخ گویی به شبهات و مقابله علمی، تبلیغی با افکار و تبلیغات انحرافی و خرافی درباره مهدویت
  6. ایجاد ارتباط و تعامل علمی بین پژوهندگان مهدویت در سطح داخلی و بین المللی
  7. تلاش در جهت تهیه گنجینه منابع مهدوی
  8. نشر مجلات تخصصی و ایجاد سایت های ویژه مهدوی

 

دستاوردها :

این مؤسسه دستاوردهای فراوانی داشته است که به این قرار است :

1- تأسیس کتابخانه

برای تسهیل در کار پژوهشگران و محققان، کتابخانه تخصصی مهدویت از ابتدای فعالیت مؤسسه شکل گرفت. وجود کتاب ها و پایان نامه های تخصصی در کنار کتاب های عمومی مورد نیاز پژوهشگران از مزیت های این کتابخانه است و نیز بهره گیری از دانش فهرست نویسی باعث شده تا ارائه خدمات به محققان بهینه سازی شود .این کتابخانه زیر نظر معاونت پژوهش مؤسسه فعالیت می کند.

 

2- انتشار فصلنامه علمی پژوهشی مشرق موعود

گروه های پژوهشی معاونت پژوهش (پژوهشکده مهدویت) در جهت فعالیت های پژوهشی خود، مقاله های علمی و پژوهشی تولید شده را برای نقد و بررسی در فصلنامه علمی پژوهشی مشرق موعود منتشر می کنند. این نشریه همچنین مقالات ممتاز رسیده از دیگر پژوهشگران را نیز با رعایت استانداردهای علمی و پژوهشی منتشر می کند.

 

3- فصلنامه های الموعود و The Bright Future

فصلنامه تخصصی الموعود (به زبان عربی) و فصلنامه) The Bright Future به زبان انگلیسی) در گستره بین المللی توزیع و منتشر می شود. ارائه جدیدترین مقالات به زبان عربی و انگلیسی، معرفی پژوهش های برگزیده و مصاحبه با پژوهشگران بین المللی از فعالیت های این نشریه است.

 

4- فصلنامه عصر آدینه

با هدف گردآوری آثار پراکنده هنر مهدوی و تشویق هنرمندان به فعالیت در این حوزه، فصلنامه ادبی هنری عصر آدینه منتشر می شود. مباحث نظری هنری، داستان، شعر، هنرهای تجسمی، هنرهای تصویری و نمایشی از قالب های مورد استفاده در این نشریه تخصصی است.

 

5- هفته نامه الکترونیک ساعت صفر

این نشریه با محور قرار دادن موضوع انتظار و معارف مهدویت و در زمینه های فرهنگی در فضای جهانی وب (اینترنت) برای جوانان منتشر می شود. ساعت صفر دارای بخش های شعر، ادبیات داستانی، رسانه، هنری، اندیشه و مخاطبان است. مخاطبان نشریه عمده نوشته های این نشریه را می نگارند.

 

6- ماهنامه انتظار نوجوان

نشریه انتظار نوجوان برای پاسخ گویی به نیاز نوجوانان و با هدف ایجاد محفلی صمیمی و دوستانه برای همه نوجوانان ایرانی منتشر می شود. شعر، داستان، مقاله، رسانه و هنری با همکاری خبرنگاران افتخاری از سراسر کشور، درونمایه مباحث انتظار نوجوان را تشکیل می دهد.

 

7- ماهنامه ملیکا

ماهنامه ملیکا نام رومی مادر امام زمان(عج) را برای خود برگزیده و برای کودکان منتشر می شود. این نشریه با هدف تربیت و راهنمایی کودکان، آینده سازان فردا، شکل گرفته است و با بهره گیری از زبان مناسب و مطالب ارسالی کودکان، در بخش های داستان، شعر، هنری و رسانه فعالیت می کند.

 

8- خبرگزاری آینده روشن

www.bfnews.ir

تهیه و تنظیم اخبار و اطلاعات مهدوی و استفاده مناسب و سریع از این اطلاعات در فضایی گسترده، بر عهده خبرگزاری آینده روشن است. این خبرگزاری به طور تخصصی در زمینه مهدویت، موعود گرایی، آخرالزمان و معنویت به اطلاع رسانی مفید و سازنده می پردازد. تولید، توزیع و بازتوزیع اخبار این حوزه، از رسالت های عمده این خبرگزاری است. ارائه اخبار و مطالب به زبان های انگلیسی و عربی از دیگر برنامه های این خبرگزاری به شمار می آید.

 

9- پایگاه اطلاع رسانی بین المللی مهدویت:

معرفی حضرت مهدی(عج) به زبان های گوناگون (در حال حاضر سی زبان مورد توجه قرار گرفته است)، پاسخ به سؤالات، ارائه اخبار و ایجاد شبکه ارتباطی علاقه مندان و محققان کشورهای گوناگون از اهداف این پایگاه اطلاع رسانی است. عرضه محصولات و ارتباطات بین المللی از دیگر برنامه های این پایگاه به شمار می رود.

 

10- پایگاه اطلاع رسانی آینده روشن:

برای ارائه اخبار و اطلاعات مؤسسه به علاقه مندان و جمع آوری بازخوردها و نظرات مخاطبان و همچنین دریافت سؤالات مهدوی، پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه آینده روشن به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی و اردو شکل گرفته است. برقراری ارتباط مؤثر با مؤسسه آینده روشن، هدف عمده این پایگاه اطلاع رسانی به شمار می رود.

 

 

نشانی مؤسسه :

قم خیابان شهدا(صفاییه) کوچه 23 پلاک 5

 

آدرس پایگاه اینترنتی:

www.intizar.ir